Geschiedenis de Prinkel

De geschiedenis van het dorp Wadenoijen gaat ver terug! Wadenoijen komt het eerste voor in de geschiedenisboeken in het jaar 107 na christus. Je kan dus wel zeggen dat Wadenoijen zeker een rijke historie kent.

Een prachtige oude kerk, veel oude huizen en oude spoorhuisjes laten nog iets van deze historie zien, want helaas is er tijdens de 2e wereld oorlog veel verloren gegaan. In de Betuwe stonden veel kastelen en grote landhuizen. Gelukkig zijn er een aantal prachtige exemplaren behouden gebleven. Denk aan Kasteel Ophemert, het kasteel in Zoelen of in Neerijnen. Zelfs in Wadenoijen heeft er een prachtig kasteel gestaan!

Boerderij de Prinkel
Bouw van de Prinkel door familie. In eerste instantie is de prinkel omringd door zo’n 45 hectare aan landbouwgronden. Er staan meerdere hooischuren en woningen rondom de prinkel.
June 14
1840
Wonen op de boerderij
In 1865 komt de familie van Steenis in het huis wonen.
June 14
1865
deel opgekocht
In 1960 wordt een groot gedeelte van het bedrijf opgekocht ten behoeve van aanleg van de snelweg A15.
June 14
1960
Betuwe spoorlijn
In 1990 wordt een gedeelte van het bedrijf verkocht ten behoeve van aanleg van de betuwespoorlijn. Een gedeelte van de gronden worden verruild voor een nieuw stuk grond incl. schuur.
June 14
1990
Bier brouwen
2018 start brouwerij de Prinkel. Een fris, fruitig en vooral ambachtelijk bier. Gebrouwen in de Prinkel en smaakt naar de Betuwe.
March 14
2018
Imkerij
In 2019 starten wij met het houden van bijen. Bijen zijn erg goed voor het bestuiven van de fruitbomen en de overige bloemen en planten in de boomgaard. Daarnaast maken.
March 11
1990